2015. okt. 30.

Futócipő teszt - Asics GT-1000 - második forduló

Tesztelő és cikkíró: Szűcs Fatima - hosszútávfutó


ASICS GT-1000 - avagy a megbízható edzőtárs

Újabb élményekkel jelentkezem a futócipővel kapcsolatban. Nézzük a tapasztalatokat menet közben. :) Bő 1 hónapja nyúzzuk egymást, illetve én a cipőt, ő pedig engedelmesen simul a lábamra és repít árkon-bokron át napsütésben és szakadó esőben... Az első benyomások alapján nem csalódtam, ez a cipő igazi strapabíró, megbízható edzőtárs! Általában több cipőt szoktam váltogatni edzéseimen, a tempótól, tereptől, időjárástól függően, de ez a cipő annyira kedvenc lett és valahogy annyira univerzális, hogy az utóbbi 1 hónapban szinte csak vele futok. 

Legtöbb futásom vegyes terepen zajlik, minimális aszfalt után füves, kavicsos, termésköves utak, erdei ösvények nyomán. Az Asics GT-1000 simán bírja a válogatott kínzásokat és puhán gördül a földön a talpam alatt. Stabil cipő révén a merevítő középhíd segíti stabilan tartani a talp-boltozatomat, így bátran tudom tolni neki, ami a csövön kifér, legyen szó kemény dombos edzésről, vagy salakos pályáról. A kavicsokat egyáltalán nem szedi össze, a sár pedig csak a sarokrészen lévő kis mélyedésbe tapad, máshová nem, de ez a kicsi meg egyáltalán nem zavaró – futás közben észre sem veszem. :)

A talpi gél-párnák puha talajfogást adnak a láb elülső részének, de a sarka is bőven csillapít, ha valakinek oda sikerül érkezni... A hosszabb futások - 15-20km - végén is olyan komfortos benne minden lépés, mint az első.
A cipő felépítése, tartása, stabilitása most is azt a tökéletes érzést adja, mint amikor először a lábamra húztam. Látványra is mindössze a ráragadt kosz jelzi az elfogyasztott kilométereket...  – száradás után természetesen ezt nagyjából letakarítom. :)

Van egy olyan mondás, hogy ami mindenre jó, semmire sem jó igazán. Most viszont azt kell mondanom, hogy ez a cipő erős kivételt képez! Bő 1 hónapos koptatás után, heti 50-70km-es mennyiséggel a talpában azt mondom, élvezet vele minden lépés! Ez számomra abban nyilvánul meg, hogy tökéletesen elfelejtem, hogy a lábamon van és maximálisan átadhatom magam a futás élményének. :)
Köszönöm még egyszer a Playmaxnak a teszt-lehetőséget!
Télen jelentkezem! :)

Üdv,
Fatima

A cipő: http://goo.gl/5feP2v 

Teszt első forduló>>>


















Szólj hozzá!