2015. okt. 28.

Futócipő teszt - Adidas Takumi Ren 3

Tesztelő és cikkíró: Bogár János - ultrafutó


Végre elkezdhettem tesztelni nagy kedvencemet az Adidas Adizero Takumi Ren 3-at! Nem volt szokatlan a cipő nekem, hiszen a Takumik előző verziója már jó pár ultrát és 100-as futásokat kibírt velem, de a Ren 3-as minden előzetes várakozást felülmúlt!


Pár nap séta után kezdődtek is az első rövid 20km-es futások, aztán egyből a nagy próba 75km hosszú futás! Ez a cipő ötvözi számomra a gyorsaságot és a kitartást egyaránt! Az első 10km gyorsabb tempóját követően - 38 perc - sem okozott gondot a cipőben a hátralévő 65 km. Könnyedén gördült, semmilyen feszülést vagy húzódást nem okozott, ami pedig nagy általánosságban előfordul ilyen hosszú távoknál!

A cipő könnyűségéből adódóan végig tudtam tartani az eltervezett tempót. Ami nagy szám, hiszen mi futók tudjuk, hogy például egy maratoni távnál több mázsa többlettel kell számolnunk, minden lépés átlag 50-100 grammra leosztva! A Takumi rugalmassága kiváló, nagyban segíti az elrugaszkodást, ez pedig igen nagy előny egy kiélezett versenyszituációban, nem egyszer tapasztalhattam!!

Annak ellenére, hogy nem terepfutó cipő, egyedülálló talp bordázottsága révén még a terepfutások alkalmával is meggyőzően teljesített! Az esős aszfalt szintén nem jelentett akadályt! Olyannyira, hogy versenykörülmények között ellenfeleim csodálkozására kerültem ki győztesen egy-két nagyon esős versenyen is - ami száraz pályán nem sikerült ezelőtt! 
Nálam a Takumi Ren 3 abszolút 5-ösre vizsgázott! :)


Tiszta szívből mindenkinek merem ajánlani, aki szeretne jobb időket elérni a futásaiban – és melyikünk nem szeretné ezt?! :)





Szólj hozzá!