2016. jún. 28.

Futócipő teszt: ASICS fuzeX - női modell

Tesztelő és cikkíró: Makai Viki - ultrafutó


Az e
lső benyomások:
Tudtam, hogy egy igazán trendi, vagizós futócsuka lesz…, majd megláttam:
Fantasztikus-misztikus-futurisztikus! – az első érzésem szavakban az új ASICS fuzeX-szel kapcsolatban. :)



Az utóbbi cipőim – speciális felsőkategóriás futócipők (Adidas Supernova, Nike Vomero…) – dizájnában az fogott meg, hogy élénk színkombinációinak köszönhetően egyszerűen észre kellett venni azokat! Ezzel ellentétben az ASICS nagyot vállalt a küllemmel – habár a design teljesen eltérő egyébként a korábbi ASICS kinézettől, színeiben mégis visszafogottabb. A szürke árnyalatiból merített, és a pirosas-pinkes színnek egy kevésbé tónusos fajtáját választotta, hogy egy tekinteteket vonzó cipőt készítsen. Nálam abszolút bejött!

„Parázs” nevet adtam neki. A cipő külleme abszolút tükrözi adottságait. Valami visszafojtott erőt sugároz. :)

A cipőbetörést pár „civil”, nem futó kilométerrel kezdem. Járok benne egy nagyot, felveszem aktívabb hétköznapokra, hogy a cipő és a lábam szokják kicsit egymást, s így kezdem meg a „betörést”. Fogásra is érezhetően könnyű cipő, ezt a viselet is megerősíti.
Persze örömmel hordom hétköznapokon, hisz mikor rajtam van, ordít, hogy egy futó vagyok – és nem mellékesen egy vagány cucc, némi image-t is kölcsönöz az embernek. ;)

Első néhány közös edzés:
Belebújás alkalmával makulátlan, a lábat körülöleli, ahogy kell. A lábfejnek, lábujjaknak megfelelő szélességű a hely a lábfej résznél. Hátsó része a bokánál, Achillesnél pár milliméterrel magasabb a megszokottnál. Nekem nem igazán jön be ez a „mélyültetés”, viszont a stabilizációt és a biztonságot szolgálja! Szokatlan, hogy a cipő oldalsó fala a mozgás dinamikájában érinti a bokacsontom, az Achillesnél viszont talán jobban fedi az Achillest és csökkenti a „sarkantyú” és az Achilles esetleges sérülésének kockázatát. A talp teljes hosszában, a hátsó, középső és első részénél egy összefüggő "fuzeGEL" biztosítja a csillapítást. Ez saroknál 8mm magasságban, első talpcsontnál pedig 5mm. Megfelelő, optimális arány. Első talpcsontnál nekem kicsit keményebb – személy szerint a vaj puha futócipőket preferálom.

Aki szereti az ASICS-et, és bírja a karakteres cipőket, az imádni fogja a fuzeX-eket! Könnyűségének köszönhetően a természetes futómozgást erősíti. Első közös futásunk 15 kili volt: könnyed, lábfejhez simuló, imádni való megjelenés, első talpcsontom diszkréten jelez. Megyünk tovább, a betörés folytatódik. Célok versenyek, bajnokságok várnak ránk! Addig is pózolunk egy kicsit futás közben. ;)

Szeretettel és köszönettel: Makai Viktória

A cipő: 
http://goo.gl/LjlNoZ







Szólj hozzá!