2016. jan. 7.

Futócipő teszt - Nike Air Zoom Pegasus 32 - utolsó forduló

Tesztelő és cikkíró: Makai Viki - ultrafutó


Kedves futótársak!
Záró beszámoló a Nike Air Pegasus 32 tesztcipőmről, mely egy bő évszakon és több, mint 1500 kilométeren át volt megfelelő partner edzéseimen, versenyeimen, és adta magát – akár csak én – „eredményeinkhez”. :) Hogy átfogó legyen a lábbeliről alkotott kép, árnyalnám a tesztben pontozott jellemzőket.


Párnázottsága számomra ideális. Szeretem a puha cipőt, amibe belesimul a lábam, a jó csillapítás nálam sarkalatos pont. Legtöbbször aszfalton futok, talán ezért is.

Talpvastagsága általános, a trendnek, szokásoknak megfelelő (részemről kipróbálnám kicsit alacsonyabb sarokkal, de sérülés és fájdalom mentesen tudtam használni, jó pár kilométerrel a hivatott kilométer mennyiség után is).

Orrszélessége szuper – nekem kicsi lábam és széles lábfejem van. Keskeny orrú cipő szóba sem jöhet! Mert az gátolja a talajtól való elrugaszkodásom, és a lábujjak összenyomódása miatt vízhólyagosság és bőrkeményedés a lábujjakon a „tünet”. Ebben a cipőben azonban remekül szétterülhetnek az ujjaim.

Rugalmasságot tekintve szerettem benne, hogy hamar felvette a lábam formáját, és ez nem ment a rugalmasság minőségének a rovására. Futószőnyegre, vagy futópadra talán túl rugalmas, de aszfalton optimális.

Lábtartás szempontjából elöl kellően tágas, az oldalsó „kábeleknek” köszönhetően viszont lábközépnél jól tart! Fontosnak tartom megemlíteni, hogy sarok résznél a „sarkantyús” saroknál sem irritáló, és a csont sem kezdte ki az Achilles tapadásánál a cipő párnázottságát, tehát ebből a szempontból is ajánlom!

Súlya általános, az általam viselt felsőkategóriás edzőcipők súlyával körülbelül megegyező.

Minőség teljesítményeink és elvárásaink tekintetében: szerintem megfelelőek voltunk egymásnak – ha a cipő mást nem mondd. :)

Kényelem szempontjából úgy gondolom, a futócipőm legyen az összes cipőm közül a legkényelmesebb viselet, ezt sosem adom alább. Megfelelt! :)

Tartósság vonatkozásában: túl vagyunk az 1500 kilométeren, a cipő elméletileg „betelt”, ennyire volt hivatott. Ennek ellenére ragasztásai, varrásai sértetlenek, kopás csak a talpon látható. Anyaga nem bolyhosodott, nem szakadt – ez nagy szó, az egyik legjobb anyag, amivel eddig edzőcipőn találkoztam! Jó desing és bírja a strapát. Egyértelműen megyünk tovább a 2000. kilométer felé. :)

Amiket közösen vittünk véghez: egy 100 kilométeres verseny, amit 8 óra 23 perc alatt „A” szinten teljesítettünk, és egy 6 órás országos magyar bajnokság, amit megnyertünk – és persze az erre való temérdek felkészülő kilométerek. Így járult hozzá a cipőm, a Playmax és kedves Csényi Rita a „2015. ÉV NŐI ULTRAFUTÓJA” címem eléréséhez. :)

Szeretettel és köszönettel: Makai Viktória

A cipő: 
http://goo.gl/EPKlFN

Teszt első forduló>>>
Teszt második forduló>>>








18 Replies so far - Szólj hozzá

  1. ipvanish-crack
    is for Windows XP, 8, 8.1. I can only assume that the web did not originate as a playground for both men and women, interrogators and hackers. The people who set it up did not have in mind what would contribute to their benefit.
    new crack

    VálaszTörlés
  2. This article is so innovative and well constructed I got lot of information from this post. Keep writing related to the topics on your site

    VálaszTörlés
  3. https://newcrackkey.com/ccleaner-pro-crack/
    CCleaner Pro 5.82.8950 Crack is considerable program for home, firm, mist upward or Look Automaton. It acquire clear of fully unpleasant also provisional papers.

    VálaszTörlés
  4. Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far.Emsisoft Anti Malware Crack

    VálaszTörlés
  5. To be honest, I don’t know how you manage to do such a good job every single time. Very well done!
    bandicam crack
    disk drill-pro crack
    pinnacle studio crack

    VálaszTörlés
  6. I went to your website. I admire you and your efforts. I appreciate your efforts.
    If you're looking for the most recent edition and what's new, you've come to the right place.
    I hope you find this website useful. Thanks.
    activepresenter crack
    bolide movie creator crack
    adobe zii crack
    avast antitrack premium crack
    avg internet security crack

    VálaszTörlés
  7. Thanks for the great message! I really enjoyed reading
    you could be a good writer. Evil Alvzis notes blog and testament
    will finally come back later. I want to support
    keep writing well, have a nice weekend!
    microsoft office 2016 crack
    daemon tools ultra crack
    smartdraw crack
    outlook recovery toolbox crack

    VálaszTörlés
  8. . For helping us reach our targets every single time, we are fortunate to have you on our team!
    advanced systemcare pro crack
    mixcraft pro studio crack
    omnisphere crack

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. I found this one pretty fascinating and it should go into my collection. Very good work! I am Impressed. We appreciate that please keep going to write more content.

    Warparty Crack
    my hero ones justice 2 crack

    VálaszTörlés
  11. The involvement of the readers and the quality of the content is crucial.
    Some great ideas; You have definitely come on my list of blogs you can follow!
    Keep up the great work!
    Good work
    Cheryl.
    vipre antivirus crack
    topaz a i gigapixel crack
    virtualbox crack
    movavi video editor crack

    VálaszTörlés
  12. In fact, it is reliable for you in almost all window programming settings. This online site is confusing, its articles are important and fascinating. I really liked it and bookmarked this web page in Chrome.
    google nik collection d x o crack
    techsmith camtasia studio crack
    fonepaw iphone data recovery
    studio one pro crack

    VálaszTörlés

  13. I am very thankful for the effort put on by you, to help us, Thank you so much for the post it is very helpful, keep posting such type of Article.
    Visual C++ Crack
    MathType Crack

    VálaszTörlés